WordPress (plugin) koppeling met Realworks

FAQ

Algemeen

Ja, de testomgeving kan je op wp-makelaar.nl bekijken. Op de testomgeving is het ook mogelijk om een voorbeeldthema te downloaden, zodat je alle technische functies en shortcodes kan bekijken.

Ja, er is technische kennis vereist voor het inbouwen van de plugin in een WordPress thema. Op de documentatiepagina staan diverse functies en shortcodes die gebruikt kunnen worden. Op deze pagina kan je ook een simpel WordPress thema downloaden met alle werkbare functies als voorbeeld.

Ja, wij bieden een inbouwservice aan voor maatwerk thema’s of thema’s gemaakt d.m.v. pagebuilders zoals Elementor. De kosten zullen daarin variëren, door bepaalde wensen en/of toevoegingen. Ga ongeveer uit van een eenmalig bedrag van 950 euro. Neem contact op voor meer informatie. Stuur ook gelijk de ontwerpen mee als die er zijn, zodat wij een betere inschatting kunnen maken.

De plugin wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates en functies. De plugin kan je gewoon updaten in het WordPress pluginbeheer van jouw website.

Een licentie geeft je recht op één jaar lang updates en support. Na één jaar wordt automatisch de licentie verlengd.

Bij Realworks moet je nog wel de API optie inschakelen. Hier zitten extra kosten aan verbonden bij Realworks. In de Realworks omgeving onder “Servicedesk -> Marketplace -> Realworks API (web) Wonen” kan je de API bestellen en inschakelen. Daarna kan je specifieke woningen ook vrijgeven, zodat ze zichtbaar worden in je WordPress-website. Dit kan in het tabblad “Marketing” van een woning.

Momenteel kan je de objecttypes wonen, nieuwbouw en BOG (bedrijfspanden) ophalen.

Nee, er is geen maximum. Let wel op dat er genoeg schijfruimte beschikbaar moet zijn op je server. Alle afbeeldingen worden opgeslagen op de server, daardoor kan je vrije ruimte snel vol lopen

Ja, de zichtbaarheid kan je bij de instellingen per status aangeven.

De informatie zoals prijs, beschrijving en afbeeldingen worden automatisch 4x per dag bijgewerkt. Op elke moment kan je een object ook geforceerd updaten d.m.v. een sync knop in het WordPress beheer.

Het is ook mogelijk om een webhook in Realworks in te stellen. Dit kan in de Realworks Developer Portal. Indien een object wordt aangepast in Realworks wordt het object gelijk ook aangepast op de website.

Momenteel zijn de volgende filters mogelijk:

 • Straat (vrij zoeken op titel en beschrijving). Dit kan accurater gemaakt worden door de plugins Relevanssi of SearchWP te gebruiken. Het is dan mogelijk om efficient en snel door de extra velden te zoeken.
 • Plaats
 • Prijs vanaf
 • Prijs tot
 • Woningsoort
 • Woningtype
 • Buitenruimte
 • Ligging
 • Bijzonderheden
 • Voorzieningen
 • Woonoppervlakte
 • Perceeloppervlakte

Ja, elk object is een zogenaamde post van een custom post type. Daardoor zijn de objecten fysieke pagina’s die indexeerbaar zijn door zoekmachines. Via de Yoast plugin kan je eventueel ook de SEO-titels aanpassen.

Dat kan per direct. Via de pluginpagina kan je direct via iDeal betalen en daarna ontvang je de download per mail.

Technisch

De error komt waarschijnlijk doordat je website geen verbinding kan maken met Realworks.

De verbindingsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben:

1. API-key onjuist
De API-key klopt niet of de nieuwbouw API-key wordt gebruikt voor wonen. Controleer dit extra bij de API-key of in Realworks.

2. IP-adres onjuist
Voor de API moet je het server IP-adres toevoegen in het Realworks Developer Portal bij de juiste API-key. Het kan zijn dat het IP-adres onjuist is of niet ingevuld is.
Vraag het IP-adres van je server na bij je hosting of vind je het IP-adres via externe tools, zoals https://check-host.net/ip-info . Voeg daarna dit IP-adres toe met /32 aan het einde. Het kan even duren voordat Realworks het IP-adres heeft verwerkt.

3. Object statussen, levels of aanmeldingsredenen zijn niet vrijgegeven
De makelaar moet in Realworks bij API-manager ook aangeven tot welke statussen, levels en aanmeldingsredenen je als developer toegang hebt. Als je alleen toegang hebt tot objecten met status “Beschikbaar”, maar je hebt in de plugin instellingen ook andere statussen aangevinkt dan krijg je een error 403 in de API. Vraag de makelaar om alle statussen en aanmeldingsredenen toe te voegen.

Object level basisgegevens en objectgegevens zijn noodzakelijk.

Bij veel objecten kan de eerste synchronisatie uit Realworks lang duren. Aantal manieren om de import te versnellen zijn:

 • Controleer of er geen plugins actief zijn die afbeeldingen automatisch verkleinen, zoals Smush of Imagify. Na de import kan je de plugins weer activeren.
 • Activeer een cronjob en schakel de standaard cron functie van WordPress uit. Lees hier hoe dat moet.
  De import taken in de plugin worden alleen uitgevoerd indien de website bezocht wordt. Dit is standaard werking van de WordPress cron. Als de website nog in ontwikkeling is wordt de website weinig bezocht, dus kan de import lang duren.
  Bij het activeren van een cronjob wordt bijvoorbeeld elke minuut gecontroleerd op taken die uitgevoerd moeten worden. De import zal daardoor sneller gaan, vooral bij websites die weinig bezocht worden.
 • Verhoog het aantal gelijktijdige taken van Action Scheduler. Lees daar hier meer over en download de plugin. Doe dit alleen als de server/hostingomgeving genoeg capaciteit heeft en activeer altijd een cronjob (zie hierboven).

Dit kan met de plugins Relevanssi of SearchWP. Het is dan mogelijk om efficient en snel door de extra velden te zoeken.

In Relevanssi geef je aan dat ook door de extra velden “adres” en “postcode” gezocht moet worden.

Wij adviseren deze plugins omdat die een index tabel aanmaken waardoor het zoeken sneller gaat. De voorkomt het maken van een lange (langzame) query die door de standaard database-structuur met extra velden zoekt.

Plugin aanschaffen?

Kies een abonnementsvorm hieronder

 • Gefactureerd per jaar tot opzegging

 • Gefactureerd per maand tot opzegging