Een uniek, krachtig en slim websiteontwerp om jouw bezoekers aan te zetten tot actie.

Persoonlijk advies
Snel schakelen bij vragen
Kwalitatieve maatwerk oplossingen

Websiteontwerp

Een websiteontwerp is meer dan een online visitekaartje. Je wil interacties uitlokken. Hoe je dat doet? Met een makkelijk leesbare en navigeerbare website. Een ontwerp dat aansluit bij jouw doelgroepen en je onderscheidt van je concurrentie. Hoe verwerk je dat allemaal in een ontwerp? Hieronder leggen we uit hoe Wielands dat oppakt.

Verkenning

Jouw merk en jouw mensen

Voor we gaan ontwerpen, willen we ons helemaal inleven in jouw merk. Denk hierbij aan je identiteit, logo en brandstory. Dit brengen we in kaart. We zijn benieuwd waarom klanten kiezen voor jouw organisatie.

We willen weten wat je wilt uitstralen en hoe jij jouw websitebezoekers gaat prikkelen. Want je wilt dat je eerste indruk blijft hangen bij je bezoekers. Dat mag professioneel, creatief of eigenwijs. Net wat bij jou past!

Wireframes

Een bouwtekening voor jouw website

Om samen op één lijn te komen, maken we eerst wireframes van jouw nieuwe ontwerp. Een soort eerste schets, die we gebruiken om het definitieve ontwerp helemaal op jouw wensen af te stemmen. Met deze bouwtekening is het makkelijker om te visualiseren hoe je website er in hoofdlijnen uitkomt te zien. We focussen in deze stap op inhoud en functionaliteit, de details komen later. Die komen in de ontwerpfase aan bod.

Ontwerp

Kleur, typografie, vorm

De wireframes zijn de basis van het ontwerp. In het grafisch programma Figma werken we het websiteontwerp uit op basis van jouw huisstijl en branding. Denk aan jouw logo, het kleurenpalet en lettertypes. We kijken ook meteen naar de mobiele versie van je website. Tijdens het hele proces staat jouw eindgebruiker centraal, zodat de website goed leesbaar en navigeerbaar is. Na ongeveer drie feedbackrondes is het ontwerp definitief.

Kenmerken

Uniek

We combineren typografie, bedrijfskleuren, indeling en een vooronderzoek met de wireframes om een uniek ontwerp te creëren. Een onderscheidende website maakt namelijk het verschil tussen jou en je concurrent!

Gebruiksvriendelijk

Bied bezoekers de informatie die ze nodig hebben met duidelijke knoppen en een ruimtelijke indeling. Onze focus ligt op de kern en het KISS-principe. Daardoor creëren we een helder, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk websiteontwerp.

Focus op mobiel

Bijna iedereen gebruikt een mobiele telefoon om te internetten. Een mobielvriendelijke website is dus onmisbaar. We maken altijd een mobiel ontwerp naast een gewoon ontwerp. Zo is je site geoptimaliseerd voor desktops, smartphones en tablets.

Ontwikkel-ready

We maken het ontwerp in het programma Figma, zodat we het eenvoudig kunnen delen. Een ontwikkelaar kan via een gedeelde link snel afbeeldingen, kleuren en meer exporteren. In het ontwerp passen we altijd een grid toe, wat het uiteindelijke ontwikkelen sneller maakt. Een grid zorgt namelijk voor een duidelijke structuur en indeling, met voor ontwikkelaars vooraf bepaalde kolommen en witruimtes.

Opgeleverde websites

Bekijk portfolio